AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Globoki odnosi – več kot le površinski klepet

Veš, tisti trenutki, ko srečaš osebo in se zgodi nek čaroben stik, pogovor pa kar steče. Če si ob pravem času na pravem mestu, se take priložnosti kar vrstijo. V takih trenutkih se zgodi nekaj posebnega. Dobiš priložnost za resnično povezavo. 

Na drugi strani pa smo se vsi že kdaj srečali s takimi sogovorniki, kjer se pogovor vrti okoli nekih floskul. Tak pogovor te izčrpa in zato potrebuješ počitek. 

Gradnja globokih in smiselnih odnosov zahteva več kot le izmenjavo vljudnostnih fraz in površinskih pogovorov. Iskreno … tega si ne želi nihče. Takih pogovorov se želimo vsi izogniti.

Poglobljen odnos se rodi iz iskrene želje po razumevanju druge osebe in iskrenem deljenju lastnih izkušenj ter občutkov. To pomeni, da ni prostora za egoistično pripovedovanje, kjer se vrtimo le okoli svoje teme. Pravi globok odnos zahteva pristnost in iskrenost.


Kako torej doseči te resnične in globoke povezave z drugimi?


Tukaj je 7 ključnih načel, ki ti lahko pomagajo.

1. Postavitev odprtih vprašanj: Pozabi na standardna vprašanja, ki privedejo le do površinskih odgovorov. Namesto tega postavi vprašanja, ki spodbujajo razmislek in daljše odgovore. Na primer, namesto “Kako si?” vprašaj “Kako je tvoj dan potekal in kaj je bilo najboljše v njem?”

2. Aktivno poslušanje in sodelovanje: Poslušanje ni samo tišina in čakanje na svojo priložnost, da spregovoriš. Aktivno poslušanje pomeni, da si v trenutku popolnoma osredotočen na sogovornika in se trudiš razumeti njegovo perspektivo.

3. Deljenje osebnih zgodb: Ljudje radi poslušamo zgodbe. Iskrene zgodbe so odličen način za poglobitev pogovora. Deljenje osebnih izkušenj in občutkov pomaga ustvariti vzdušje zaupanja in iskrenosti.

4. Iskrenost vedno zmaga: Pravi posamezniki cenijo iskrenost. Če nečesa ne veš ali se z nečim ne strinjaš, to iskreno povej. Iskrenost pripomore k bolj avtentičnemu in poglobljenemu dialogu.

5. Vedno delaj na kakovosti: Kakovost časa, preživetega z nekom, je pomembnejša od količine. Tudi kratek, a iskren in globok pogovor lahko pusti trajen vtis.

6. Odstranitev motenj: Če želiš resnično povezavo z nekom, odloži telefon in izklopi obvestila. Sogovorniku daj svojo popolno pozornost.

7. Spodbujanje ranljivosti: Ranljivost je moč. Ko pokažemo svoje strahove, upanja in sanje, lahko ustvarimo močnejšo vez med nami.

Globoke povezave niso nekaj, kar bi se zgodilo čez noč. Zahtevajo čas, trud in iskreno zavzetost za drugo osebo. Vložek v takšne globoke pogovore in pristne povezave ti bo prinesel odnose, ki so močni, trajni in obogatijo vaše življenje.

Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

          Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.