AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Kako graditi uspeh in rasti s pomočjo drugih

Danes želim s tabo deliti nekaj stvari o tem, kako lahko v današnjem hitrem tempu življenja gradiš lasten uspeh in rasteš.

Dejstvo je, da se ljudje že od nekdaj učimo od sočloveka. Že zgodovina dokazuje, da je prav, da imamo neko širino, da vidimo primere dobre prakse, vidimo nekoga kako to dela, se učimo in da nas usmerja nekdo, ki je na določenem področju izkušen.

Resnica je, da nihče od nas ne more biti strokovnjak na vseh področjih. In to je popolnoma v redu!

V resnici je ključ do uspeha v tem, kako znamo izkoristiti znanje in izkušnje drugih ljudi.

Poglejva moj primer …

Sam sem že v osnovni šoli dojel, da ko imam problem, moram za pomoč prosit nekoga drugega. Bistveno je, da najdem kar se da najhitrejšo pot, da rešim težavo. Ena možnost je, da googlam in iščem rešitev na internetu, lahko pa pokličem in stopim do osebe, za katero vem in verjamem, da je na nekem področju uspešna. Trik je v temu, da sem že kot mulc vedel, da je moj sosed doktor in strokovnjak na področju matematike in fizike in sem ga prosil za pomoč.

Torej, pri vsem tem je najpomembnejša stvar ta, da se zavedaš svojih problemov in da znaš prositi za pomoč. Ne moreš obvladati vsega, kar se ti mogoče zdi potrebno.


Če pogledava drugi primer.
Znanje digitalnega marketinga. Digitalni marketing je področje, ki ga nikoli nisem obvladal, zato sem se vpisal na tečaj. Ugotovil sem, da je zadeva zelo zanimiva, ampak ne morem bit strokovnjak za digitalni marketing, dizajn in vse… Vem pa, da so mi informacije dostopne in da obstaja veliko tečajev, kjer lahko sam dobim veliko znanja.
Ampak moja odločitev je bila, da sem sam strokovnjak za mreženje in da se za svoj uspeh moram na tem področju dodatno izobraževati.
Res je, da želim razumet digitalni marketing, ampak bom za to delo poiskal strokovnjaka, ki mi lahko pomagajo na tem področju.
Namesto tega, da se poglabljam v digitalni marketing ali pa da ti odkrivaš neka nova znanstvena področja, se raje osredotoči na tisto, kar te resnično navdušuje in kjer želiš postati najboljši. To je tvoja vizija.

Če pa pogledava širše…
Ko imaš enkrat jasno predstavo o tem, kaj si želiš in kakšna je tvoja vizija, je čas, da poiščeš ljudi, ki so že dosegli uspeh na tem ali podobnem področju. Ne gre za to, da pristopiš k prvi osebi, ki ti pride na misel. Namesto tega iščeš ljudi, ki so se že dokazali kot strokovnjaki. To lahko storiš preko družbenih omrežij, kot so LinkedIn, Facebook, Instagram ali pa se obrneš na svojo obstoječo mrežo, da ti pomagajo narediti prvi stik.
Ko stopiš v stik s takšnimi ljudmi, jim postavi smiselna vprašanja. Sprašuj jih, kako so dosegli svoj uspeh, kaj vse so morali narediti, da so napredovali, kdo jim je pri tem pomagal, …
Ljudje, ki so uspešni, z veseljem delijo svoje izkušnje. In prav te izkušnje ti lahko odprejo oči, ti dajo nove ideje in te usmerijo k napredku.
Ko se enkrat začneš družiti s takimi ljudmi, se z njimi ukvarjaš, jih spoznavaš, si že bogatejši. Spoznaš novo osebo, zaradi katere imaš eno dodatno poznanstvo več. Lahko da bo ta oseba koristila tebi, lahko pa jo boš povezal z nekom iz tvoje mreže in s tem pomagal drugim.

Torej… To, da pristopiš k osebi, ki te inspirira, ima več pozitivnih učinkov.
💪 Sebi povečaš vrednost.
💪 Se dodatno izobražuješ, rasteš.
💪 Spoznaš novo osebo na drugi strani.
💪 Ta oseba lahko postane močan člen tvoje mreže.
💪 Dobljene informacije lahko koristijo tebi ali nekomu iz tvoje mreže.

Zaključek je preprost:
✅ Vsak mora vedeti, na katerem področju želi rasti. Za to rabiš vizijo.
✅ Vsak se mora aktivirati in spoznavati nove ljudi, ki dajejo inspiracijo.
✅ Vsak mora imeti načrt, katere veščine želi izboljšat, kaj mora ozavestit…

Zavedaj se, da smo sami nemočni!

Ni nam treba vsega vedeti in znati, je pa prednost poznati osebe na določenih področjih, ki ti lahko kadarkoli pomagajo. Te osebe te bodo obogatile, da osebnostno rasteš in ne bodo dovolile da zaspiš.

Pomembno je, da se neprestano učiš!


Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

          Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.