AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Moč osebne blagovne znamke

V digitalni dobi, kjer se vse vrti okoli prisotnosti in vidnosti, je gradnja osebne blagovne znamke postala nujnost. Ne glede na tvoj poklic ali panogo je tvoja osebna blagovna znamka del tebe in tvoje profesionalne identitete.

Žal pa velikokrat vidim, kako se ljudje preveč identificirajo z vlogo, ki jo opravljajo, se skrivajo za firmo ali družinskim priimkom in pozabljajo, da so v resnici prav sami njihova osebna blagovna znamka. Upam, da ti nisi med tistimi, ki naredijo to usodno napako.

Preden grem v globino, pa bi rad, da razumeš, zakaj je osebna blagovna znamka tako pomembna?

  • Kaj je osebna blagovna znamka?
    Osebna blagovna znamka je tvoj unikatni mix spretnosti, izkušenj, vrednot in edinstvenih lastnosti, ki te ločujejo od drugih. To je tvoj osebni “pečat”, s katerim se predstaviš svetu. To gradiš s svojimi dejanji, vsak dan znova.
  • Zakaj je osebna blagovna znamka pomembna?
    V svetu mreženja in povezovanja sta zaupanje in prepoznavnost ključna elementa. Ljudje zaupajo posameznikom, ne firmam ali funkcijam. Osebna blagovna znamka gradi zaupanje med tabo, tvojimi prijatelji, strankami ali občinstvom.

Naš velik izziv je, da osebno blagovno znamko pogosto razvijamo po nezavestnih poteh in po naključju. Velikokrat pustimo, da so napačni ljudje naši vzorniki, ne zavedamo pa se, da nas naša osebna blagovna znamka ločuje od konkurence.

Danes nas je več kot 8 milijard. V svetu, kjer je konkurenca vedno prisotna, ti osebna blagovna znamka pomaga izstopati. In ko se pokažeš kot resnično vrhunska osebna blagovna znamka, si na pravi poti. Takrat postaneš svoj največji ambasador in tvoja kariera in posel dobita moč.

Zdaj se sigurno sprašuješ, kako razvijati svojo osebno blagovno znamko?


Zate sem pripravil 6 nasvetov, ki so ključni za razvoj osebne blagovne znamke: 

  1. Samospoznanje: Analiziraj svoje moči, slabosti, strasti in cilje. Razmisli, kdo si, kaj želiš predstavljati in kako si želiš, da govorijo o tebi.
  2. Določi svojo ciljno publiko: Ugotovi, kdo so ljudje, ki jih želiš doseči. Nismo vsi za vse!
  3. Bodi dosleden: Ne glede na platformo ali medij, bodi dosleden v svojem sporočilu in predstavitvi.
  4. Uči se in rasti: Vzemi si čas za izobraževanje in osebni razvoj. Deli svoje znanje in izkušnje z drugimi.
  5. Mreženje: Vzpostavi in neguj odnose v zasebnem in poslovnem svetu. Bodi avtentičen in iskren.
  6. Digitalna prisotnost: Uporabi družbene medije, objave, bloge ali podkaste za deljenje svojih znanj in izkušenj. Tvoj spletni odtis je ključen del tvoje osebne blagovne znamke.

Vsak izmed nas je edinstven in ima svojo zgodbo za povedat. Ne glede na to, kje si na svoji karierni poti, nikoli ne pozabi, da si tvoja najboljša investicija. Razvijanje osebne blagovne znamke ti bo pomagalo izstopati in živeti z namenom in strastjo.

Pa ne pozabi, da kjerkoli in karkoli delaš danes, je vse to le začasno v tvojem življenju, je pa to tvoja največja naložba.


Ko sem prvič stopil v svet mreženja in se vključil v projekt Superbrands Slovenija kot Boško Praštalo, sem vedel, da je pomembno graditi ime in prepoznavnost. A nič od tega ni tako osredotočeno na moj obstoj kot jaz sam. Vem, da bo prišel dan, ko ne bom več aktivno soustvarjal v svetu mreženja in ne bom več lastnik licence Superbrands Slovenija. Ampak ne glede na to, kaj bo prinesla prihodnost, ostajam zvest sam sebi. Držim pesti, da bo tudi takrat Boško Praštalo ostal živ in prisoten.


Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

          Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.