AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Poletni čas za mreženje in gradnjo odnosov

Hej,

Poletje je pred vrati! Šola se zaključuje, poletno vzdušje in počitniško razpoloženje sta na obzorju. To je čas, ko se v poslu stvari običajno nekoliko umirijo, saj se mnogi odpravljamo na zaslužene počitnice. Ampak to ne pomeni, da mora tudi mreženje stagnirati. Prav nasprotno – poletje je idealen čas za delo na sebi in za krepitev odnosov.

Pred leti sem imel občutek, da je poletje čas, ko se moraš čisto umakniti, da si napolniš energijo. Drugi del mene pa je mislil, da so vsi “out”, da nobenega ni. Dejstvo je, da se zadeve v poslu res umirijo, da se ne sprejemajo strateške odločitve, vsaj v mojem primeru ne. Redko se zgodi, da ti v začetku avgusta potrdijo šestmesečno sodelovanje, kar ne pomeni, da se to ne dogaja. Posel teče vse dni v letu.

Sam sem imel problem na način, da nisem mogel sprejeti dejstva, da ni nič narobe, če se ne dogaja v poslu toliko. Saj sem vrhunsko delal več kot šest mesecev pred tem… Danes manj stresno čakam poletje in ga znam bolje izkoristiti. Zato bi rad, da tudi ti bolj izkoristiš ta čas.

Zakaj je poletje popoln čas za mreženje?

 • Priložnost za osebni razvoj: Poletje je odličen čas za razmislek o svojih veščinah in njihov razvoj. Kje si šibek? Katere veščine bi rad izboljšal? Zavedanje svojih šibkih točk je prvi korak k napredku. Izkoristi to obdobje za branje knjig, udeležbo na spletnih tečajih ali delavnicah, ki ti bodo pomagale napredovati. Vedno se lahko tudi učiš od drugih, torej povezuje se.
 • Krepitev obstoječih odnosov: Čeprav se mnogi odpravljamo na dopuste, to ne pomeni, da ne moremo ostati povezani. Izkoristi priložnost za druženje s tistimi, ki jih že poznaš. Organiziraj piknik, večerni sprehod ali sproščeno srečanje ob pijači. Tovrstna srečanja ne samo, da krepijo obstoječe vezi, temveč pogosto vodijo do novih priložnosti.
 • Vzpostavljanje novih povezav: Poletje je tudi čas, ko se lahko proaktivno lotiš vzpostavljanja novih stikov. Pripravi seznam oseb, ki jih želiš spoznati. Bodi pogumen in stopi v stik z njimi. Poletje je čas, ko so ljudje bolj sproščeni in odprti za nova poznanstva.
 • Organizacija dogodkov: Če imaš priložnost, organiziraj dogodek. To je lahko neformalno srečanje, kot je piknik, ali kaj bolj posebnega, kot je tematska zabava. Dogodki so odlična priložnost za mreženje v sproščenem vzdušju. Lahko tudi na lokaciji, kjer si na dopustu.
 • Izkoristi sončno energijo: Daljši in svetlejši dnevi prinašajo več energije in boljšo voljo. Izkoristi to pozitivno energijo za gradnjo trdnih in trajnih odnosov. Bodi aktiven.

Praktični nasveti za poletno mreženje:

 • Vzemi list papirja in napiši imena 10-20 ljudi, s katerimi bi rad vzpostavil stik.
 • Razmisli o načinih, kako se lahko z njimi povežeš – ali preko skupnih hobijev, interesov ali poslovnih priložnosti.
 • Bodi pripravljen narediti korak več – obišči jih, če so v bližini, ali organiziraj srečanje nekje na pol poti.

Naj bo to poletje čas za gradnjo novih povezav in krepitev obstoječih odnosov. Uživaj v poletnem vzdušju, sprosti se, napolni se z energijo in bodi proaktiven v mreženju.

Lepo poletje ti želim!

Boško

P.S. Če si pripravljen, da si aktivno prizadevaš za uresničitev svoje vizije, vendar ne veš, kje začeti, poglej si moj online tečaj »Aktiviraj se!«, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh! Aktiviraj se!

Aktualno

Online tečaj Aktiviraj se!

Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

Knjiga Mreženje

Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

Postavi prave temelje mreženja

 • 5 video vsebin
 • PDF delovni zvezek
 • Popolnoma brezplačno

  S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

  Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate.    Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.    Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

    Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

    Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.