AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Zakaj uspešni podjetniki toliko časa preživijo ob kavi?

Si tudi ti ena od tistih oseb, ki misli, da uspešni podjetniki in prodajniki večino svojega časa preživijo ob kavi in ne delajo nič drugega? 🤔

Resnica je precej drugačna. 

V realnosti gre pri mreženju za veliko več kot le sproščene debate ob kavi. V tem blogu ti bom razložil, zakaj je mreženje strateški proces in kako lahko izkoristiš vse njegove prednosti.

A še preden se dotakneva te teme, bi rad poudaril, da sem tudi sam včasih razmišljal podobno, kot ti, ko sem videl svojega očeta, kako pogosto zahaja v gostilno. In priznam, da danes sam preživim veliko več časa v gostilnah, kot moj oče. Ampak med najinim obiskovanjem gostiln obstaja velika razlika.

Moj oče je vedno hodil v isto gostilno in se družil z isto ekipo. Jaz pa sem večinoma na kavi z različnimi ljudmi, ki imajo različna znanja in izkušnje. Ni problem v tem, da si vsak dan večkrat na kavi. Pomembno je, da svoj čas preživiš z osebami, od katerih se lahko učiš in so na določenem področju boljši od tebe.

Za začetek poglejva zgodovinski kontekst mreženja. Mreženje ni neka nova stvar in daleč od tega, da sem jaz izumitelj mreženja. Mreženje obstaja že toliko časa, kolikor časa obstaja človeštvo. Ljudje smo se vedno povezovali in združevali v različna plemena, društva in skupnosti. Danes smo se premaknili od tradicionalnih poslovnih srečanj k digitalnemu mreženju v sodobni dobi.

Mreženje je strateško orodje. Tvoja naloga pa je, da razmisliš o tem, kako lahko mreženje izkoristiš za poslovne priložnosti, partnerstva in rast. Hkrati pa se moraš naučiti, kako vzpostaviti stik z različnimi ljudmi, graditi zaupanje in vzdrževati odnose. 

Vse to pa zahteva razumevanje psihologije mreženja.
Gre za 3 stvari:

1️⃣ Čustvena inteligenca: Ne glede na to, s kom piješ kavo, s kom posluješ, je ključno, da vzpostaviš povezavo na osebni ravni. To je prvi korak, da lahko začneš graditi globlji odnos.

2️⃣ Prvi vtis: Prvi vtis je izjemno pomemben, saj imaš le nekaj sekund, da ustvariš dober prvi vtis. Vedno se pripravi na srečanja in pridi s pravo energijo, ustrezno urejen in odločen, da želiš graditi obojestranski odnos.

3️⃣ Ustvarjanje trajnih odnosov: Vzdrževanje odnosov je enako pomembno kot njihovo ustvarjanje. Ne sanjaj o ljubezni na prvi pogled. Poslovne odnose moraš graditi dolgoročno.

 

Da bi bilo tvoje mreženje učinkovito, upoštevaj nekaj osnovnih načel:

💡Jasno definiraj svoje cilje: Preden se lotiš mreženja, moraš vedeti, kaj želiš doseči. Ali iščeš nove poslovne priložnosti, želiš izmenjati znanje ali najti mentorja?

💡 Kakovost pred količino: Namesto da poskušaš navezati stike z velikim številom ljudi, se raje osredotoči na gradnjo kakovostnih odnosov s tistimi, ki ti lahko najbolj koristijo.

💡 Aktivno poslušaj: Ko si na srečanju, bodi prisoten in poslušaj sogovornika. To kaže, da spoštuješ njihov čas in mnenje.

💡 Nenehno se izobražuj: Svet se hitro spreminja, zato je nenehno učenje ključnega pomena. To bo povečalo tvojo vrednost v očeh drugih in izboljšalo tvoje mreženje.

💡 Vzdržuj stike: Mreženje ne končaj po prvem srečanju. Redno se oglasi, pošlji koristne informacije za sogovornika ali preprosto pošlji voščilo za rojstni dan.

💡 Uporabi digitalna orodja: S pomočjo platform, kot je LinkedIn, lahko ostaneš v stiku z ljudmi, deliš svoje znanje in slediš novostim v panogi.

Mreženje je res več kot le srečanja ob kavi. Gre za strateški proces, ki zahteva premišljen pristop in nenehno delo. Z upoštevanjem teh nasvetov boš povečal svojo učinkovitost in izkoristil vse prednosti, ki jih mreženje ponuja.

Aktiviraj se in začni graditi povezave, ki bodo trajale vse življenje!


Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

          Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.