AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Iskanje ravnovesja med delom in odklopom

Upam, da si dobro in da si prejšnji teden izkoristil čim bolje. Moj je bil kar divji, če povem po pravici. Imel sem dve delavnici, ki sta zahtevali ogromno energije, in trikrat sem stal na odru. To je za en teden res veliko. Čeprav uživam v nastopanju, me priprave na delavnice in predavanja vedno znova presenetijo s svojo zahtevnostjo.

Obiskovalcem se bo mogoče zdelo, da je vse skupaj zelo preprosto. Kot da samo pridem, odprem nekaj slajdov in povem, kaj vem. Toda za tem »samo pridem« se skrivajo ure in ure priprav. Vsako predavanje in delavnico poskušam prilagoditi publiki, kar zahteva dodatno pozornost in prilagajanje.

Sama organizacija mojega dela je sčasoma postala boljša, a še vedno se učim in iščem načine, kako vse skupaj izboljšati. Ena od največjih težav je, kako vse informacije spraviti iz glave in jih sistematično obdelati. Ko je preveč informacij samo v moji glavi, se hitro zgodi, da se zadeve začnejo kopičiti do točke, ko se vse ustavi.

Zaradi tako napornega tedna sem bil čez vikend popolnoma izčrpan. Kljub temu, da sem vedel, da bi moral delati, enostavno nisem zmogel. In tu se začnejo moje dileme – vem, da potrebujem čas zase, da se regeneriram in odklopim. Ampak kako, ko pa je toliko odprtih nalog, ki čakajo na moje ukrepanje?

V petek sem naredil izjemo in šel na koncert Mi2. To je bil kratek odmor in prepotreben odklop. Domov sem prišel ob 20:15, ob 20:35 pa sem bil že na poti nazaj v Ljubljano na koncert.

V nedeljo sem si vzel dan brez računalnika. Dvakrat sem šel na kolo, sam do Jošta in enkrat z Vidom. To je bil zame pravi mali podvig. Zvečer sem se odločil, da grem spat že pred 21:30 in nastavil budilko za 4:00 zjutraj. Naslednje jutro sem se prebudil spočit, preden je budilka zazvonila. Ironično, budilke sploh nisem aktiviral, a sem se kljub temu sam prebudil ob 4:07. Čutil sem olajšanje in energijo, ki me je pognala naprej v nov naporen teden.

A ko se vrnem k svojim obveznostim, vedno čutim, da je vsaka investicija v prihodnost, v prave odnose, nujna. Če danes ne dostavim, morda jutri ne bo priložnosti za sodelovanje.

V teh norih časih se včasih težko spomnimo, kako pomembno je najti čas zase, za regeneracijo in odklop. Ključno je najti način, kako se veseliti dela, ki prihaja, in kako uživati v trenutkih, ko si lahko vzamemo odmor.

Upam, da najdeš tudi ti način, kako uravnotežiti delo in prosti čas, kako izkoristiti vsako minuto, ki ti je dana. Kako jo boš izkoristil ti danes?

Vse dobro ti želim in uživaj v vsakem trenutku,
Boško

 

P.S.
V knjigi Mreženje podrobno pišem tudi o tem, kako najti ravnotežje med delom in prostim časom. Če ti je težko odklopiti in se regenerirati, boš tam našel praktične rešitve.

Aktualno

Online tečaj Aktiviraj se!

Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

Knjiga Mreženje

Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

Postavi prave temelje mreženja

  • 5 video vsebin
  • PDF delovni zvezek
  • Popolnoma brezplačno

    S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

    Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



      Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



        Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

        Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

        Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.