AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Kakovost pred količino

V času, ko smo vsi obkroženi z družbenimi omrežji in hitrimi povezavami, se postavlja vprašanje: ali res vsaka stvar šteje? Ali pa je kakovost tista, ki prevladuje?

Pred leti sem mislil, da je ključna točka mreženja spoznati čim več ljudi. Skakal sem od dogodka do dogodka, spil nešteto kav, izmenjeval vizitke kot nor, in na koncu ugotovil, da sem zgradil ogromno število povezav, a ne preveč smiselnih odnosov. Hitro sem se znašel v pasti sindroma zasičenja – imel sem veliko stikov, a premalo dejanskih rezultatov. Ti je to kaj znano?

Ampak tukaj je trik: količina ni vedno enaka kakovosti. 


Ni cilj imeti ogromno površinskih odnosov, ki ne prinašajo prave vrednosti. Moja prelomna točka je prišla, ko sem spoznal, da je ključ v izbiri pravih ljudi in pravih dogodkov, da se razvijejo poglobljeni, smiselni odnosi. 

Na srečo sem to ugotovil kar precej hitro, poznam pa ljudi, ki so že obupali nad mreženjem, ker mislijo, da je to časovno in denarno nesmiselno početje.

Zakaj so globoki odnosi pomembni:

Globlji odnosi: Preden postane odnos močan, mora imeti trdne temelje. Gre za trenutke, ko se z nekom resnično povežeš, razumeš njihove cilje, strahove in sanje.

Višja stopnja zaupanja: Z zaupanjem pridejo priložnosti. Ko ljudje zaupajo tebi in tvojim vrednotam, so bolj pripravljeni deliti priložnosti in resurse.

Boljše razumevanje: Z globokim razumevanjem lahko bolje sodelujete. Ko veš, kaj nekdo potrebuje in si želi, je lažje sodelovati in ustvarjati priložnosti.

Količina: Kje lahko zgrešiš?

Površinski odnosi: Mreža tisočih “povezav”, ki jih v resnici ne poznaš, ni tako dragocena kot manjša, a bolj poglobljena mreža ljudi, ki jih zares razumeš.

Razpršena energija: Vsak odnos zahteva čas in energijo. Če imaš preveč povezav, se tvoja energija razprši in se ne moreš osredotočiti na tiste, ki so ti najbolj pomembni.

Manjša vrnitev nalože: Večja mreža ne pomeni nujno več priložnosti. Včasih so najboljše priložnosti skrite v globokih in zaupanja vrednih odnosih.

Trije načini za izboljšanje kakovosti v mreženju:

Ozko usmerjeni dogodki: Namesto da obiskuješ na desetine dogodkov, raje izberi tiste, ki imajo resnično vrednost in smisel za tvoja interesna področja.

Raziskuj pred mreženjem: Tvoj čas je dragocen, zato pred dogodkom razmisli katere osebe ali podjetja so ti najbolj zanimiva in kako bi lahko z njimi oblikoval smiseln odnos.

Postavi jasne cilje: Preden se odpraviš na dogodek, si postavi jasne cilje. Kaj želiš doseči? Kateri ljudje ali povezave bi ti pomagale doseči te cilje?

Ne meri uspeha mreženja s številom vizitk v svoji denarnici. Namesto tega se osredotoči na kakovost odnosov, ki jih gradiš. Gradi globoko, trajno mrežo, ki ti bo prinesla pravo vrednost v življenju.

Upam, da ti je ta blog pomagal razumeti, zakaj so globoki odnosi ključni v svetu mreženja. 

Ne pozabi, včasih je manj res več!


Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

          Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.