AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Prave odločitve: izgovori ali čas za družino?

Zdravo.

Danes ti pišem med vožnjo z vlakom iz Trsta proti Milanu, obkrožen s svojimi najljubšimi osebami – mojima otrokoma, Vidom in Zalo. Ko je prišel čas, da si organiziram prvomajske počitnice, sem bil na pragu, da najdem izgovor, zakaj ne bi mogel vzeti tega časa zase in zanju. Včasih se zdi, da za vse najdemo čas, samo za tisto, kar nam je najbolj pri srcu, pa ne.

Marko, dober prijatelj, me je povabil, da se mu pridružim na jadranju za prvi maj. Sprejel sem brez oklevanja. Toda ko so se dnevi približevali, sem pogledal svoj urnik in ugotovil, kako zahteven je april in kako poln izzivov bo maj. Začel sem razmišljati o Vidu in Zali, ki sta se v tem času že toliko prilagajala mojemu napornemu urniku. Čeprav bi jima Mirjana zagotovo pripravila zabavne dni, sem čutil, da je čas, da naredim nekaj za nas kot družino.

Tako sem se odločil jadranje odpovedati in namesto tega sem sklenili, da grem z njima v Milano. Sedaj, ko sedim na tem vlaku in gledam njuno navdušenje nad novimi mestom in dogodivščinami, ne morem biti bolj prepričan v svojo odločitev. Ta čas z njima ni samo priložnost, da se napolnim z energijo; je priložnost, da skupaj ustvarjamo spomine, ki bodo trajali vse življenje.
V življenju moramo pogosto sprejemati take in drugačne odločitve o tem, kako in s kom preživimo svoj čas. Vsaka odločitev, ki jo sprejmemo, nosi svoj pomen, ne glede na to, ali se na koncu izkaže za pravilno ali ne. Ko sem pregledal svoje obveznosti za prihajajoče mesece, sem vedel, da moram čas z otroki postaviti na prvo mesto. To ni samo naložba v njiju – je naložba v moj lastni mir in osredotočenost.

Za konec želim s tabo deliti misel, da je včasih prav, da se ustavimo, pogledamo okoli sebe in ponovno ocenimo, kaj je za nas v življenju najpomembnejše. Ne dovolimo, da nas strah pred neuspehom ali občutek nemoči odvrne od tega, kar resnično šteje.

Ker se zavedam, kako težko je ohraniti ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem, sem poskrbel, da je bil moj tečaj Aktiviraj se! na voljo tako na računalnikih kot tudi na telefonih, tako da lahko svojo mrežo gradite od koder koli. Če na počitnicah v Milanu srečam zanimivo osebo, jo lahko prek telefona takoj dodam v svojo bazo.

Kako pa ti uravnotežiš svoje delovne obveznosti z družinskim življenjem? Ali si tudi ti kdaj pred težko odločitvijo, kako porabiti svoj dragoceni čas? Včasih potrebujemo tisti hladen tuš, ki nas zbudi in nam pokaže, kaj je resnično pomembno.

Do naslednjič, lep pozdrav in vse dobro, Boško

Aktualno

Online tečaj Aktiviraj se!

Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

Knjiga Mreženje

Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

Postavi prave temelje mreženja

  • 5 video vsebin
  • PDF delovni zvezek
  • Popolnoma brezplačno

    S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

    Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



      Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



        Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.