AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Skrivnosti prvega vtisa

Ko se srečaš z nekom novim, se začne zanimiva igra zaznav. Več kot le zunanjost, gre za zgodbo, ki jo pišemo s svojo telesno govorico, tonom glasu in izbranimi besedami.

V znanstvenih krogih je dobro poznana raziskava Princeton University. Ugotovili so, da potrebujemo le tisočinko sekunde, da si ustvarimo mnenje o nekom, ki ga še nikoli nismo videli, le na podlagi njegovega izgleda. A ta spoznanja niso relevantna samo v znanosti, temveč imajo globlji pomen v našem vsakdanjem življenju.

Moja osebna izkušnja
Na začetku svoje poti v svetu mreženja sem bil izredno aktiven član Združenja Manager. Na prvih dogodkih sem zanemarjal pomen prvega vtisa. Sam sem verjel, da je moja največja moč v govorjenju. Vedno sem imel kaj povedati in to sem imel za svojo supermoč. Ampak, iskreno povedano, ta “supermoč” je bila pogosto moja največja ovira. Namesto da bi poslušal, sem prevzel vso pozornost nase.

Kljub temu da sem bil zelo komunikativen, sem pogosto spregledal ključno komponento prvega vtisa: aktivno poslušanje. Šele čez čas sem spoznal svojo napako. Ko sem začel delati na tej “napaki”, sem opazil, kako so se moji odnosi na profesionalni ravni izboljšali.

Psihologija prvega vtisa
Da bi razumel, kako se oblikuje prvi vtis, se moraš poglobiti v mehanizme našega uma.
Prvi vtis ni samo tisto, kar vidimo. Gre za kombinacijo vizualnih informacij, zvoka, besed in celo čustev, ki jih doživljamo v trenutku srečanja. Albert Mehrabian, znani psiholog na področju neverbalne komunikacije, je postavil razmerje: 55 % telesna govorica, 38 % ton glasu in 7 % besede.

Zakaj je prvi vtis tako pomemben v svetu mreženja?
Mreženje je več kot le izmenjava vizitk. Je priložnost, da se predstavimo, delimo svojo vizijo in vzpostavimo močne profesionalne povezave. Prvi vtis igra ključno vlogo v tem procesu.

5 ključnih nasvetov za nepozaben prvi vtis

✨ Telesna govorica: Vsaka naša gesta pripoveduje zgodbo. Ohranjaj stik z očmi, drži se vzravnano in uporabljaj odprto telesno govorico. S tem izžarevaš samozavest in zanesljivost.

✨Aktivno poslušanje: Ko poslušaš, ne oblikuješ samo mnenj o drugih, ampak tudi izkazuješ, kako ceniš besede sogovornika.

✨ Oblačila kot izraz sebe: Več kot 50 % ljudi meni, da oblačila vplivajo na prvi vtis, kot kaže raziskava Hult Business School. Vendar oblačila niso samo tisto, kar nosimo, ampak kako odražajo našo osebnost.

✨ Priprava: Ko poznamo svoje sogovornike in okolje, se počutimo bolj samozavestno in sproščeno.

✨ Bodi svetla točka: Optimizem je magnet. Ljudje naravno privlačimo tiste, ki prinašajo pozitivnost v naša življenja.

Vsaka interakcija ponuja priložnost za gradnjo odnosov. Vlaganje v prvi vtis je dolgoročna naložba v profesionalne in osebne vezi. Sprejmi izziv, bodi avtentičen in pusti nepozaben vtis!


Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Preberi si brezplačen vzorec knjige Mreženje

          Sporoči mi, kam ti lahko pošljem prvi 2 poglavji moje moje knjige. 

          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.