AKTUALNO: Masterclass za prodajalce - kako z mreženjem do boljše prodaje.

Pomen transparentnosti v poslu

Danes želim s tabo deliti ne le poslovni nasvet, ampak tudi osebno izkušnjo, ki se mi je zgodila nedolgo nazaj. To je zgodba, ki poudarja pomen transparentnosti in zaupanja v poslu. 

Kot mali podjetnik se zavedam, da je uspeh pogosto odvisen ne samo od naših sposobnosti, ampak tudi od moči naše mreže. V poslovnem svetu, kjer ni vedno mogoče najeti najboljših ljudi, je sodelovanje in vzajemna podpora ključnega pomena.

Nepričakovane ovire in moč mreže

Ko sem načrtoval svojo prvo delavnico o mreženju, sem se znašel pred izzivom hitre priprave digitalne kampanje. Za pomoč sem se obrnil na prijatelja iz Agencije 101. Ta poteza je pokazala moč mreže in prijateljstva v poslu. Kljub zavedanju, da si dolgoročno ne morem privoščiti njihove ekipe, sem moral najti drugo rešitev.

Izkušnja s sodelavcem: Nauk o transparentnosti

V poslu redko naletimo na stvari, ki so le črno-bele. Aktiviral sem svojo mrežo. Ideja je bila, da dobim nekoga, ki je primeren zame. Nekoga, ki bi mu bilo v veselje, in hkrati tudi izziv delati z mano. Preko priporočil sem dobil povezavo z osebo, ki jo bom v tem besedilu poimenoval Marko. 

Sodelovanje z Markom za digitalno oglaševanje je sprva teklo brez težav. V decembru je bilo nekaj bolezni, kar je človeško in januarja smo se spet ujeli. Izvedli smo prve sestanke in postavili roke. A nenadoma se je vse spremenilo. Marko se je odločil, da se mora umakniti iz projekta. Ta nepričakovana novica me je presenetila in razočarala.

Kako sem rešil situacijo

V takih nepričakovanih trenutkih se človek vpraša, kako lahko rešiti situacijo. Moj prvi odziv je bil mešanica frustracij in razočaranja, a pomembno je bilo, da sem ohranil mirno glavo. 

Z današnjo vsebino ti sporočam, kako pomembno je, da smo iskreni in odprti. Izjemno pomembna je naša komunikacija pri stvareh, ko ne gre vse po načrtu. Marko bi lahko svoje pomisleke izrazil že prej. Morda bi lahko celo priporočil nekoga drugega.

Pomen komunikacije in transparentnosti

Temu se reče pomembnost komunikacije. V poslu, kot v življenju, je ključno, da ohranjamo odprte in iskrene odnose. Da smo transparentni v svojih namerah in dejanjih.

Še isti dan sem aktiviral drugega člana iz svoje mreže, Dejana, ki je prevzel projekt.

Zgodba ostaja kot opomnik, da smo v poslu vedno odvisni od drugih in da je naša mreža naša največja vrednost.

Kako ti ravnaš v podobnih situacijah?

Današnje sporočilo bi rad zaključil s tem, da ne glede na izzive, ki se pojavijo, vedno obstaja rešitev. Pomembno je, da smo odprti, iskreni in da ne izgubimo vere v moč svoje mreže.

P. S. Ne pozabi, da je včasih en iskren pogovor vreden več kot sto e-poštnih sporočil. Bodi odprt, iskren in vedno išči nove rešitve.

Prijava na newsletter

Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj.

To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Aktualno

    Online tečaj Aktiviraj se!

    Prvi slovenski online tečaj, ki ti bo pomagal zgraditi nepremagljivo mrežo poznanstev v 30 dneh.

    Poveži se s ključnimi ljudmi in ustvari neprekosljive priložnosti v poslovnem in zasebnem življenju.

    Knjiga Mreženje

    Želiš tudi ti imeti “veze”? S pravim pristopom k mreženju do boljše službe, novih poslov in več prodaje!

    Kako se (prvič v življenju) strateško mrežiti in v svoje življenje privabiti ljudi, ki ti lahko pomagajo na poti do uspeha.

    Še nisi prijavljen? Prijavi se na newsletter.

    Vsak teden ti bom poslal nasvete, ideje in trike za uspešno mreženje, ki jih bom delil iz svojih osebnih izkušenj. To bo tvoja priložnost, da se naučiš nekaj novega, razširiš svojo mrežo in se lažje povežeš s podobno mislečimi ljudmi.

    Verjamem, da imaš velik potencial in želim biti del tvoje poti do uspeha. Zato ne oklevaj in se prijavi na newsletter MORE THAN NETWORKING še danes.

    Postavi prave temelje mreženja

    • 5 video vsebin
    • PDF delovni zvezek
    • Popolnoma brezplačno

      S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov.

      Ne čakaj več, izpolni obrazec, deli svoje mreženjske izzive z mano in skupaj bova poiskali idealno pot za tvoj uspeh – obljubim, da te obvestim, ko kreiram primeren izziv ali program zate. 



        Vaše podjetje si zasluži rešitve, ki so prilagojene samo vam – izpolnite obrazec, delite svoje izzive z mano, in skupaj bomo oblikovali program, ki bo temeljil na vaših edinstvenih potrebah in ciljih.



          Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.